Yayınevi: Gece Kitaplığı
Yayın tarihi: 12/2021
ISBN: 9786258449471
Yazar : Ferat Genç
Türkçe | 88 Sayfa | 13,5 x 21 cm
Tür: Hayvanlar
Temin Süresi 2 - 4 iş günü
Arıcılık, ancak uygun iklim ve bitki örtüsünün bulunduğu doğal koşullarda başarıyla yapılabilir. Çünkü arılar besin madde ihtiyaçlarını doğadaki bitkilerden kendileri sağlarlar. Türkiye’nin önemli bir arıcılık ülkesi olmasını sağlayan en etkili faktör sahip olduğu floral zenginliktir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde rakım batıdan doğuya ve sahillerden iç kesimlere doğru gidildikçe artmakta ve çayır-mera ve yaylalar, derin vadiler, geniş düzlükler ve ovalar birbirini izleyerek engebeli bir topografik yapı oluşturmaktadır. Bu durum Türkiye’yi floral çeşitlilik bakımından dünyanın en önemli merkezlerinden birisi kılmaktadır.
Türkiye’de ise arıcılık öteden beri daha çok bal üretimi için yapılmaktadır. Fakat son yıllarda arı sütü ve polen üretimi de artarak gelişmekte ve hatta propolis ve arı zehiri üretiminde ciddi çabalar gözlenmektedir. Türkiye, dünyada propolis üretimine en yatkın Kafkas ve Anadolu arı ırklarına sahiptir ve aynı zamanda diğer arı ve arıcılık ürünlerinin üretimi için uygun bir ülkedir.
Bal, polen, propolis, arı sütü, arı ekmeği ve apilarnil esas olarak içerdikleri karbonhidratlar, çeşitli asitler, amino asitleri, mineral maddeler, enzimler ve vitaminler, bazı renk, tat ve aroma maddeleri ile sadece birer gıda olmayıp; aynı zamanda antimikrobiyal, antioksidan ve antikanserojen etkiye sahip çeşitli bileşenleri de barındırmaktadırlar. Arı ürünlerinin bu farmakolojik özellikleri çoğunlukla bünyelerindeki flavonoidler ve fenolik asitlerden oluşan fenolik biyoaktif maddelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle arı ürünleri sadece gıda olarak değil, tedaviye yardımcı ve destekleyici olarak da önem kazanmaktadırlar.
Bu eserde Türkiye arıcılığının gelişmesi için son derece önemli olduğunu düşündüğümüz, bal, polen, propolis, arı sütü, balmumu, arı zehiri gibi ürünlerin üretimi, işlenmesi ve muhafaza metotları etraflı bir şekilde incelenmiştir.
Dev Kanatlar : Kara Akbaba : Ciltli
Ece Soydam
Site Fiyatı: 120,00 TL
Kedilerin Gizli Dili : Kedinizle Sağlıklı İletişim Kurmanın Yolu
Susanne Schötz
Site Fiyatı: 32,40 TL
Mavi Dünya
Özgür Emek İnanmaz
Site Fiyatı: 27,00 TL
Hayvan Besleme Teknikleri : Rasyon Hazırlama
Necdet Ergün
Site Fiyatı: 60,00 TL
Bal Arısı : Yetiştiriciliği-Ürünleri-Sağlığı
Ahmet Doğanay
Site Fiyatı: 120,00 TL
Book of the Raven
Angus Hyland
Site Fiyatı: 320,49 TL
Ferheng-i Azferi ve Lugat-ı Etrakiyye'nin Tematik Tasnif Denemesi
Rabia Şenay Şişman
Site Fiyatı: 35,00 TL
Süt Devesi Yetiştiriciliği Bakım-Yönetim Kılavuzu
Kolektif
Site Fiyatı: 125,00 TL
A'dan Z'ye Muhabbet Kuşu Üretimi
Tom Fisherman
Site Fiyatı: 79,50 TL
Arı Sütünün Üreme Fonksiyonlarına Etkisi ve Veteriner Hekimlikte Kullanım Alanları
Kolektif
Site Fiyatı: 41,44 TL
Türkiye Tatlısu Balıkları Fihristi
M. Levent Artüz
Site Fiyatı: 51,30 TL
Anadolu'nun Kuşları : Birds of Anatolia
Fatih Orbay
Site Fiyatı: 405,00 TL
Solunum Yolu Hastalıkları : Çiftlik Hayvanlarında
Tahir S. Yavuz
Site Fiyatı: 70,00 TL
Hayvanların Duygusal Dünyası : Hayvanlar Nasıl Empati Kurar-Neden Dedikodu Yapar ve Şakalaşırlar?
Marc Bekoff
Site Fiyatı: 42,92 TL
Döl Verimi : Çiftlik Hayvanlarında
Tahir S. Yavuz
Site Fiyatı: 100,00 TL
Kedilerin Gizli Dili : Kedinizle Sağlıklı İletişim Kurmanın Yolu
Susanne Schötz
Site Fiyatı: 32,40 TL
Çiftlik Hayvanlarında İshaller
Tahir S. Yavuz
Site Fiyatı: 70,00 TL
Çiftlik Hayvanlarında Koruyucu Hekimlik
Tahir S. Yavuz
Site Fiyatı: 60,00 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit