%0
Fatsa Cıngırt Kayası : Günlük Kullanım Kapları Işığında Antik Çağda Karadeniz Mutfak Kültürü :Ciltli - Erol, Ayşe Fatma

Fatsa Cıngırt Kayası : Günlük Kullanım Kapları Işığında Antik Çağda Karadeniz Mutfak Kültürü :Ciltli

Ayşe Fatma Erol

Yayınevi: Bilgin Kültür Sanat

Yayın tarihi: 05/2022

ISBN: 9786257799423

Yazar : Safiye Aydın

Ciltli | Türkçe | 165 Sayfa | 21 x 29 cm

Tür: Arkeoloji

  • 240,00 TL

 İnsanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için en temel ihtiyaçlarından biri beslenme gereksinimidir. Yeme-içme alışkanlıkları kültürel bir unsur olarak toplumdan topluma değişen, dolayısıyla gündelik yaşam içinde izlerini bulduğumuz beslenme/mutfak kültürünü oluşturur. Bu kültürün anlaşılmasında; yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, depolanması gibi kap kacaklar ve masa üstü seti olarak tanımlanan servis kapları/tabak, çanak, sürahi vb. farklı kullanım amaçlarına hizmet eden kapların kullanımı devreye girer. Bu bağlamda pişmiş toprak mutfak/masaüstü kaplarının Antik Çağ yerleşimlerimdeki varlığı, mutfak/beslenme kültürünün aydınlatılmasına aracı olan, Antik Çağda gündelik yaşama dair önemli ipuçları sunan arkeolojik kanıtları oluşturur. Fatsa Cıngırt Kayası’nda yürütülen arkeolojik çalışmalardan elde edilen günlük kullanım kapları ışığında Antik Çağ’da Karadeniz mutfak/beslenme kültürünün izleri ile günümüz gastronomisine yansımalarının serüveni; Arkeolojik materyal, Antik Çağ yazarlarının kayıtlarında geçen ifadeler ve güncel çalışmalarla harmanlanarak bu kitapta sunulmaktadır.

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2022 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı