Yayınevi: Okuyanus
Yayın tarihi: 08/2021
ISBN: 9786257344159
Ciltli | Türkçe | 344 Sayfa | 21 x 27,5 cm
Tür: Türk Mutfağı
“Denizlere kadın eli değince, yemek yapma bir başka sanata dönüşüyor. Mutfağı yüzen bir müze. Menüyü ise Piri Reis haritasına dönüştüren bir şef. Karşınızda açık deniz şefi, Deniz Kurt Görsev.”
-Ertuğrul Özkök
Hiç bulunmadığınız, görme şansına erişemediğiniz, yalnızca fotoğraflarına bakarak bir gün orada olacağınızın hayallerini kurduğunuz yerlerde neler yendiğini hiç merak ettiniz mi? Yöresel ürünlerin tarihten kopup gelen hikayelerini, bu ürünlerle oluşturulan tariflerin çıkış noktalarını, damakta kalan lezzetin kültürel bir şölene nasıl dönüştüğünü düşündünüz mü? Peki, tüm bunları okyanusaşırı bir yolculukla hayal ettiniz mi? Cevabınız hayırsa, açık deniz şefi Deniz Kurt Görsev’in Islak Menü’sü ile hem yola çıkma hem de mutfağa girme zamanı!
Türkiye’den yola çıkıp Yunan Adaları’na yelken açacak, Poseidon’un evinden Tanrılar Kenti Atina’ya uzanacak, insan yapımı en dar kanallardan biri olan Korint Kanalı’ndan geçerek İtalya kıyılarına yanaşacak, Sicilya ve Sardinya’nın ardından pizza şehri Napoli’ye ve dillere destan Capri’ye varacak, Ponza’dan Korsika’ya ve Portofino’ya geçeceksiniz. Bitti mi? Hayır! Fransa’nın meşhur kıyıları Côte d’Azur, Balear Denizi’nin incileri Mallorca ve İbiza’yı görecek, Akdeniz ve Atlantik Okyanusu akıntılarının çarpıştığı yerde dalgalarla boğuşarak Cebelitarık’tan çıkacak ve meşhur Atlantik geçişini yapmadan önce Tanrı’nın evi kuzeylere çıkacaksınız: Karlar kraliçesi Norveç fiyortlarına. Karayip Korsanları’na selamı çaktıktan sonra Panama Kanalı ve ver elini Galàpagos! Darwin’in evrim teorisini keşfettiği adalarda son bulan bir dünya turu atacaksınız.
“Deniz’in kitabını okurken ne hissettiğimi hemen söyleyeyim: Güzel, beyaz bir yelkenliyle denize açılmışız ama teknenin bir özelliği de aynı zamanda zaman makinası olmasıymış. O yüzden hem zamanda hem mekanda bir yolculuğa çıkıyoruz. Tabii bizi bekleyen türlü maceralar, hikayeler, anılar ve çok farklı ülkelerin, adaların, kentlerin yemekleriyle…”
-Kürşat Başar
Kendisini en yakın hissettiği yerin ismi gibi denizler olduğunu söyleyen ve hiçbir yere değil, her yere ait olduğunu vurgulayan Deniz Kurt Görsev’in Islak Menü’sü ile hem açık denizlerin her haline şahit olacak hem kültürlerin nasıl iç içe geçtiğine şahit olacak hem de birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle sofralarınızı şenlendireceksiniz!
Mevsiminde Yemek : Ciltli
Aydan Üstkanat
Site Fiyatı: 163,40 TL
Gürkan Şef’in Ünlü Burgerleri
Gürkan Topçu
Site Fiyatı: 80,75 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü : Ciltli
M. Ömür Akkor
Site Fiyatı: 272,00 TL
Davet Sofraları : Evde Verilecek Yemek Davetleri İçin Tarifler ve Püf Noktaları
Zeynep Köksal Yaykıran
Site Fiyatı: 167,40 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 144,00 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 232,00 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 140,60 TL
Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Kolektif
Site Fiyatı: 75,48 TL
Fırın Yemekleri
Leman Cılızoğlu Eryılmaz
Site Fiyatı: 56,00 TL
Telezzüz : Ciltli
Burak Aziz Sürük
Site Fiyatı: 144,00 TL
Zeytinyağı : Derin Köklerin Meyvesi : Ciltli
Jale Balcı
Site Fiyatı: 232,00 TL
Anadolu : Türk Mutfağında Bir Macera
Somer Sivrioğlu
Site Fiyatı: 180,00 TL
Süt Uyuyunca : Türkiye Peynirleri
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 36,00 TL
Ölmez Ağacın Peşinde : Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı
Artun Ünsal
Site Fiyatı: 46,80 TL
Ortaçağ'da İslam Mutfağı : Kısa Bir Tarihçe Eşliğinde 174 Yemek Tarifi
Lilia Zaouali
Site Fiyatı: 56,10 TL
Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri : Hepsi Denenmiş 304 Meze Tarifi
Deniz Gürsoy
Site Fiyatı: 86,40 TL
Alaturka Alafranga Tatlı-Pasta Öğretimi 2. Cilt
Ekrem Muhittin Yeğen
Site Fiyatı: 70,40 TL
Hikayeleriyle Türk Mutfağı
Sibel Özilgen
Site Fiyatı: 40,50 TL
Bereketli İmparatorluk : Osmanlı Mutfağı Tarihi
Priscilla Mary Işın
Site Fiyatı: 34,56 TL
Turşu : Ata Usulü 60 Geleneksel Tarif
Sema Temizkan
Site Fiyatı: 21,60 TL
Kulaktan Dolma Tarifler
Şemsa Denizsel
Site Fiyatı: 228,00 TL
Balıkesir Gastronomi Atlası
Ömür Akkor
Site Fiyatı: 140,60 TL
Osmanlı Meyveli Et Yemekleri
Kolektif
Site Fiyatı: 75,48 TL
Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri : Ciltli
Merin Sever
Site Fiyatı: 240,00 TL
Pişir Pişirebildiğin Kadar : Ciltli
Gökçen Adar
Site Fiyatı: 200,00 TL
Alafranga Pastacılık : Ev Hanımlarına Mahsus
Rabiha Rifat
Site Fiyatı: 36,55 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit