%15
Restoranın İcadı: Paris ve Modern Gastronomi Kültürü - Spang, Rebecca L.

Restoranın İcadı: Paris ve Modern Gastronomi Kültürü

Rebecca L. Spang

Yayınevi: Dost Kitabevi

Yayın tarihi: 02/2007

ISBN: 9789752982765

Çevirmen : Bahadır Sina Şener

Türkçe | 336 Sayfa | 13,5 x 21 cm

Tür: Kültür Tarihi

  • 45,05 TL
  • 53,00 TL

Restoranın "yemek yenecek bir yer" olmaktan hayli uzun zaman önce "yenecek bir şey" olduğu XVIII. yüzyıl Fransa'sına odaklanan bu yapıt, kültürel tarihin ya da toplumsal adet ve göreneklerle ilgili bir soruşturmanın kapsamını aşıyor. Devrim öncesi dönemde ortaya çıkan restoranlar, hemen arifesinde boy verdiği o büyük siyasal ve sosyal dönüşümün temel dinamiklerinden biri olmaya varan bir etki yaratıyor her yönüyle. Kendi yeme içme kültürlerini değiştiren Parisliler'in tüm dünyanın gastronomik haritasını biçimleyen bir sosyal dönüşüme kapı araladığını yazan Rebecca L. Spang, insanın bu temel fiziksel gereksiniminin uygarlığa kattığı anlamı disiplinler ve kültürler arası bir çizgide irdeliyor. Ancien régime döneminde yaşamış şefler hakkındaki genel yargıyı tersine çevirirken, sürülmüş, kovuşturmaya uğramış, giyotinle idam edilmiş bu öncülerin uzun soluklu bir toplumsal evrimi başlatan siyasal ya da askeri liderlerin gölgesinden sıyrıldığı alternatif bir bakışı tüm zenginliğiyle ortaya koyuyor.

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2021 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı