%15
Şekerin Tarihi : Bu Tatlı Madde 2000 Yıl Boyunca Politikalarımızı Sağlığımızı ve Çevremizi Nasıl De - Bosma, Ulbe

Şekerin Tarihi : Bu Tatlı Madde 2000 Yıl Boyunca Politikalarımızı Sağlığımızı ve Çevremizi Nasıl De

Ulbe Bosma

Yayınevi: Say

Yayın tarihi: 01/2024

ISBN: 9786050210019

Çevirmen : Yavuz Alogan

Karton Kapak | Türkçe | 432 Sayfa | 13,5 x 21 cm

Tür: Kültür Tarihi

  • 255,00 TL

 Uzun tarihlerinin çok büyük bölümünde insanlar rafine şeker olmadan da yaşamlarını gayet güzel sürdürdüler. Ne de olsa rafine şeker, tüketmeye mecbur olduğumuz bir besin değil. Toz şeker ilk kez MÖ 6. yüzyılda üretildi, ama yine de sonraki 2500 yıl boyunca çoğu halkın beslenme rejiminde marjinal bir ürün olarak kaldı. Sonra birdenbire her yere yayıldı. Şeker nasıl oldu da yediğimiz tüm besinlerin içine sızmayı başardı, hastalıkları ve ekolojik krizi besleyip büyüttü?
Şeker; sanayileşme, emek göçü ve beslenme değişiklikleri yoluyla bazı kültürleri yok edip, bazı kültürleri ise sıfırdan yaratarak her kıtada yaşamı dönüştürdü. Şeker servet kazandı, hükümetleri yozlaştırdı ve teknokratların politikalarını şekillendirdi. Dünyayı değiştirecek sonuçlar doğuran özgürlük çığlıklarını kışkırttı.

“Küresel tarihe dair bir gövde gösterisi… Bosma, mütevazı şeker kristalini, küresel tarihin ve içinde yaşadığımız dünyanın çeşitli yönlerini anlamamızı sağlayacak güçlü bir prizmaya dönüştürüyor.”
—Los Angeles Review of Books

Motor Kurye ile Teslim
Bu Ürünün Bulunduğu Şubelerimiz:
  • pandora.com.tr
  • Nişantaşı

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2024 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015