%26
Urla Yarımadası’nda Bağcılık ve Şarapçılk Tarihi Gerçekler - Güner, Metin

Urla Yarımadası’nda Bağcılık ve Şarapçılk Tarihi Gerçekler

Metin Güner

Yayınevi: Su Yayınları

Yayın tarihi: 09/2023

ISBN: 9786054554874

Karton Kapak | Türkçe | 192 Sayfa | 13,5 x 21 cm

Tür: Kültür Tarihi  |  Ekoloji  |  İçecekler

  • 111,00 TL

 Bağların ilk çıkışı günümüzden yüz bin sene öncesinde başlayan ve binlerce yıllık gelişimin neticesi olarak ortaya çıkan üzümün besin değeri ve şeker içermesi, yaygın tüketilmesinin de önemli bir sebebidir. Şarabın miladı Hacı Firuz Tepesi’ndeki bir mağarada bulunan kaplardaki kalıntılarda saptanan tartarik asidin M.Ö. 4500 yıl öncesini göstermesi ve yaş tayinin C14 metodu ile saptanması ile olmuştur. Şarap başlangıçta asillerin, rahiplerin ve zenginlerin içeceği olmuş, daha sonra özgür erkekler ve kadınlara da şarap içme hakkı verilmesiyle, şarap halkla paylaşılınca hem üretim artmış hem de yaygın tüketilmeye başlamıştır...

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2024 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015