İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları - Morgül, Tan

İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları

Tan Morgül

Yayınevi: Overteam

Yayın tarihi: 06/2010

ISBN: 9789944044301

Yazar : Ulus Atayurt

Türkçe | 352 Sayfa | Geniş boy | 

Tür: Gezi-Türkiye

Bizans'tan günümüze, İstanbul'un en renkli sahnelerinden biri olan, tarihte, edebiyatta, musikide ve anılarda müstesna bir yere sahip 'meyhanelere' bakmak istedik. Daha doğrusu bu gelenek nereden nereye geldi, görmek istedik. Araştırdık; ‘sadece’ meyhanelere ve balık lokantalarına bakan bir çalışma göremedik. ‘Lazımdır’ bu kente böyle bir kitap dedik... 130 mekân gezdik, konuştuk ve yazdık: Tarihini, kültürel dokusunu, yapısal ve mekânsal özelliklerini, mutfaklarını, ezcümle hikâyelerini tek sayfada iki dilde (Türkçe ve İngilizce) anlatmaya gayret ettik. Aralarda mekânlar arası turlamalara nefes aldıracak edebiyat muhabbetleri ve alıntıları serpiştirdik. Detaylı olmasa da, yön tarif edecek krokiler hazırladık. Meyhane muhabbetlerinde ehlikeyfe yardımcı olacak öncelikli malumatlar derledik. Doğal olan güzel olandır deyip, hangi mevsim hangi balık, sebze, meyve yenir, bilinsin istedik. İşin adabı, argosu akıldan çıkmasın diye not ettik. Dünya âleme mal olmuş, meze soframızdan parçalar sunduk.

Sofradakiler:

Meyhaneler ve Balık Lokantası bilgileri…

Krokiler…

Hikayeler…

Meyhane Kültürü’nden kısa kısa…

Rakı Adabı…

Argoda Meyhane Kültürü…

Meze Sözlüğü…

İstanbul Balık Takvimi

Sebze&Meyve Takvimi

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 6 Taksit

©1996-2018 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı