Modern Arıcılık Teknikleri : Arıcılıkta Başarının Yolları - Doğaroğlu, Muhsin

Modern Arıcılık Teknikleri : Arıcılıkta Başarının Yolları

Muhsin Doğaroğlu

Yayınevi: Doğa Arıcılık

ISBN: 9789759421003

Yazar : Ozan K. Doğaroğlu

Ciltli | Türkçe |

Tür: Doğa - Tabiat  |  Hayvanlar

İçindekiler

 

BÖLÜM I : BAL ARISININ VÜCUT YAPISI

BÖLÜM II : KOLONİ VE YAŞAM

A) Koloni, Koloniyi Oluşturan Bireyler ve Özellikleri
B) Yaşam ve Yaşamla İlgili Özellikler
1) İş Bölümü
2) Arılar Arasında Bilgi Aktarımı (Haberleşme)
3) Arılarda Yönelim ve Yol Bulma
4) Balmumu Salgılama ve Petek İşleme
5) Yavru Besleme
6) Besin Aktarımı
7) Koloni Savunması, Hırçınlık ve Arı Alerjisi
8) Yağmacılık
9) Havalandırma
10) Yuva Temizleme
11) Tarlacı Arıların Davranışları
12) Öğrenme Yeteneği
13) Polen Toplama ve Depolama
14) Nektar Toplama, Depolama ve Olgunlaştırma
15) Su Toplama ve Depolama
16) Propolis Toplama
17) Oğulla İlgili Davranışlar
18) Anasız Arıların Davranışları
19) Kışlama Davranışları

BÖLÜM III : HORMONLAR VE FEROMONLAR

BÖLÜM IV : NEKTAR VE POLEN

BÖLÜM V : BAL ARILARINDA BESLENME

BÖLÜM VI : ARI TÜR VE IRKLARI

BÖLÜM VII : TEKNİK ARICILIK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

1) Doğal Koşullar ve Arılık Yeri
2) Yüksek Verimli Arı Irkları
3) Arıcılık Bilgi ve Deneyimi
3) Modern Araç ve Gereçler

BÖLÜM VIII : KOLONİLERİN YÖNETİMİ

1) Kovanların Açılması
2) İlkbahar Dönemi Çalışmaları
3) Oğul Dönemi Çalışmaları
4) Destek Koloni Yönetim Sistemi
5) Bal Akımı Dönemi
6) Bal hasadı
7) Sonbahar Dönemi ve Kışlatma Çalışmaları
8) Arıların Taşınması
9) Peteklerin Saklanması

BÖLÜM IX : ANA ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ARI SÜTÜ ÜRETİMİ

1) Ana Arının Kolonideki Önemi ve Meydana Gelişi
2) Ana Arı Kalitesine Etki Eden Etmenler
3) Yüksüklerin Hazırlanması ve Aşılama (Larva Transferi)
4) Larvaların Beslenmesi
5) Arı Sütü Üretimi
6) Yapay Tohumlama

BÖLÜM X : İKİ ANA ARILI KOLONİ YÖNETİM SİSTEMİ

BÖLÜM XI : PAKET ARICILIĞI

BÖLÜM XII : BALDA KALİTE KONTROL VE PAZARLAMA

1) Balın Tanımı ve Üretimi
2) Balın Sınıflandırılması ve Bileşimi
3) Balın Biyolojik Özellikleri
4) Balın Kalitesini Etkileyen Etmenler
5) Kristalizasyonu Önleme Yöntemleri
6) Bala ve Dolayısiyle Arıcıya Yapılan Haksızlıklar

BÖLÜM XIII : ARI HASTALIK VE ZARARLILARI

A)Arı Hastalıkları
1)Yavru Hastalıkları
a)Amerikan Yavru Çürüklüğü
b)Avrupa Yavru Çürüklüğü
c)Tulumsu Yavru Çürüklüğü
d)Kireç Hastalığı
2)Ergin Arı Hastalıkları
a)Nosema
b)Paraliz
B)Arı Zararlıları
a)Akariyoz
b)Petek Güvesi
c)Arı Biti
d)Varroa

BÖLÜMXIV:ARI ÜRÜNLERİ VE İNSAN YAŞAMI AÇISINDAN ÖNEMİ

A)Bal
B)Polen
C)Arı sütü
D)Propolis ve Arı Zehiri

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 6 Taksit

©1996-2018 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı