Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri - Özcan, Önder

Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

Önder Özcan

Yayınevi: Mutfak Kitap

Yayın tarihi: 02/2013

ISBN: 9786058637900

Yazar : Mustafa Şahin Ahmet Demir

Türkçe | 480 Sayfa | 22,5 x 30 cm.

Tür: Yemek Kültürü

Sos sözcüğü Fransızca (sauce) bir sözcük olup, İngilizcede tuzlu anlamına gelen “salted” kelimesinin Latincesi olan “salsus” sözcüğünden gelir. Genellikle soslar sıvı bileşenlerden oluşurken, makarna türü yemeklerde kullanılan soslar daha çok katı bileşenler içerir. Hazırlanma biçimlerine ve amaçlarına göre soslar soya sosu,  beşamel sosu veya salata sosu gibi isimler alır…

• Soğuk soslar
• Sıcak soslar
• Hülasalar
• Consommeler
• Sos aşılama suları
• Marinasyonlar
• Tereyağlar
• Sos sunumlar

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 6 Taksit

©1996-2018 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı