Tarihinden Tarifine Bulgur - Kenar, Seçil

Tarihinden Tarifine Bulgur

Seçil Kenar

Yayınevi: Duru Bulgur

Yayın tarihi: 06/2015

ISBN: 9789759718213

Türkçe | 175 Sayfa | 16,5 x 21,5 cm

Tür: Yemek Kültürü

Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce… İnsanoğlunun ilk mahsulüdür buğday… Avcı-toplayıcılıktan üreticiliğe geçişin simgesi... Atalarımızın günümüze hediye ettiği ilk besin...

İlk başlarda kaynatılıp, tüketilebilen bir besin olarak evlerde pişirilen buğday zamanla ihtiyaca yönelik olarak öğütülmeye başlar. İlk ne zaman, nerde ve nasıl öğütüldü bilinmez ama efsaneye göre Nemrut’un bilenen tek hayrıdır, bulgur! Ve bugün evlerimizde bulgur varsa, radyonun sayesindedir. Ve Dünyanın neresine giderseniz gidin bulgurdur, ismi değişmez! Yoldaşı yoğurt gibi...

Duru Bulgur tarafından yayınlanan, Dyt. Seçil Kenar tarafından hazırlanan Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı, buğdayın, bulgurun tarihini ve üretim şekillerini, bulgur ve sağlık ilişkisini anlatırken bir yandan da Türk ve Dünya mutfağından hazırlanmış birbirinden leziz tariflerle de damaklara hitap ediyor...

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 6 Taksit

©1996-2018 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı