Yemeklik Yağ Teknolojileri - Başoğlu, Fikri

Yemeklik Yağ Teknolojileri

Fikri Başoğlu

Yayınevi: Nobel

Yayın tarihi: 10/2006

ISBN: 9789755919423

Türkçe | 350 Sayfa | Büyük boy  |  16 x 23,5 cm

Tür: Kimya-Kimya Müh.

Kitap, üniversitelerin Gıda Mühendisliği veya Gıda Teknolojisi bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ve yağ sanayinde çalışan konu ile ilgili veya bu mesleğe sonradan girip bilgilenmek isteyenler için hazırlanmıştır. Konuların işlenişinde, benzeri kitaplardan farklı bir yol izlenmiş; öncelikle yağın bitkisel ve hayvansal hücrelerde sentezi, depolanması, sindirimi ve yağların enerjiye dönüşme mekanizması anlatılmıştır. Konu anlatımının devamında kısaca yağ kimyasına değinilmiş; yağlı tohum ve meyvelerden yağ eldesi, yağın hidrojenle sertleştirilmesi, margarine işlenmesi konularıyla devam edilmiş, kitap, yağların bozulması ve önleme çareleriyle sonlandırılmıştır. Kitabın yağ teknoloji bölümünde teorilerden ve formüllerden ziyade bölgelerimizde uygulanan ve pratikte kullanılan işlemlere ve değerlere yer verilmiştir. -Tanıtım Yazısı’ndan-

İlgili Ürünler

Bu Türde Çok Satanlar

Kredi Kartına Taksit İmkanı
  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

  • 3 Taksit

©1996-2018 Pandora Yayın ve Kitap Hizmetleri A.Ş.

Mersis No: 0721-0430-4310-0015

Tasarım : Logo Site Tasarımı