Yayınevi: Mundi
Yayın tarihi: 09/2020
ISBN: 9786050671322
Ciltli | Türkçe | 416 Sayfa | 21,5 x 28,50 cm
Tür: Dünya Mutfağı
Bu üründe
KARGO ÜCRETSİZ
“Best of the Best / Son 20 Yılın En İyi Yemek Kitabı” - Gourmand Awards
“Best in the World / Dünyanın En İyi Yemek Kitabı” - Gourmand Awards
“Dünyanın En İyi 50 Yemek Blogundan Biri” - Times
Brownie Dantel Giyer, “Yılın En İyi Özgün Tatlı Tarifi” - Saveur
My Chez Panisse, “Yılın En İyi Yemek Yazısı” - Saveur
Cafe Fernando – Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun, Cenk Sönmezsoy’un öğrenciyken yurt mutfağında yaptığı domatesli makarnadan Dolce & Gabbana’ya özel tasarladığı Brownie Dantel Giyer’e kadar uzanan bir yemek hikâyesi.
İstanbul’a taşındıktan sonra, uzun seneler yaşadığı San Francisco’da yediği şeylerin özlemini çeken Sönmezsoy, Cafe Fernando adını verdiği bir yemek blogu açıp mutfağında özlemini çektiği tatlıları yapmaya başlar. Sönmezsoy, 2006 yılından beri hem İngilizce hem de Türkçe olarak yayımlanan bloguyla kısa sürede uluslararası başarı kazanır. New York Times ve Washington Post’ta çıkan haberleri, tarifleri ve fotoğraflarıyla yemek ekine kapak olduğu San Francisco Chronicle makalesi takip eder. Derken blogu Cafe Fernando, Times Gazetesi tarafından “Dünyanın En İyi 50 Yemek Blogu”ndan biri olarak seçilir. Bu başarıyı, Amerikan yemek dergisi Saveur’ün düzenlediği blog ödüllerinde üç sene arka arkaya 40.000 blog arasından sıyrılarak kazandığı “En İyi Seyahat Blogu”, efsane restoran Chez Panisse hakkında yazdığı yazısıyla “En İyi Yemek Yazısı” ve Dolce & Gabbana için tasarladığı brownie’yle “En İyi Özgün Tatlı Tarifi” ödülleri takip eder.
Dünyanın farklı ülkelerinde 250 binden fazla okuru olan Cafe Fernando blogunun yazarı ve fotoğrafçısı Cenk Sönmezsoy, kitabı için 4 yıldan uzun bir süre çalıştı. Tariflerin hepsi sayısız deneme sonucunda geliştirildi ve farklı mutfak deneyimlerine sahip bir grup gönüllü tarafından denendi. Kitap, iletilen yorumlar ışığında şekillenen kurabiye, kek, pasta, tart, ekmek, dondurma ve reçel gibi 100’ü aşkın tatlı ve hamurişi tarifinden oluşuyor.
Kitaba, genişletilmiş 13. baskısında ve devamında yayımlanacak yeni baskılarında yer almak üzere 5 yeni tarif 50’ye yakın yeni fotoğraf eklenmiştir.
Cafe Fernando : Bir Pasta Yaptım Yanağını Dayar Uyursun
Cenk Sönmezsoy
Irish Cookbook
J. P. McMahon
356,68 TL
Site Fiyatı: 356,68 TL
Emma Teyze’nin Kitabı : Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı : Ciltli
Elvan Uysal Bottoni
85,00 TL
Site Fiyatı: 68,00 TL
Cook, Eat, Repeat
Nigella Lawson
264,96 TL
Site Fiyatı: 264,96 TL
Dinner in French
Melissa Clark
274,68 TL
Site Fiyatı: 274,68 TL
Trejo's Tacos
Danny Trejo
190,44 TL
Site Fiyatı: 190,44 TL
Kitchen Remix
Charlotte Druckman
205,09 TL
Site Fiyatı: 205,09 TL
Simply : Easy Everyday Dishes from the Bestselling Author of Persiana
Sabrina Ghayour
264,96 TL
Site Fiyatı: 264,96 TL
Wild Kitchen : Nature-Loving Chefs at Home
Claire Bingham
254,77 TL
Site Fiyatı: 254,77 TL
Matty Matheson: Home Style Cookery
Matty Matheson
254,77 TL
Site Fiyatı: 254,77 TL
Dünya Mutfak Kültürleri
Nilüfer Şahin Perçin
68,00 TL
Site Fiyatı: 68,00 TL
Aşçıbaşı : Bir Osmanlı Subayının Yemek Kitabı
Mahmud Nedim Bin Tosun
23,00 TL
Site Fiyatı: 18,40 TL
Zeytinyağı : Görsel Rehberler
Charles Quest-Ritson
46,00 TL
Site Fiyatı: 41,40 TL
Şarap Seçimi ile Deniz Ürünleri
Burçin Ünlü
91,00 TL
Site Fiyatı: 72,80 TL
Tartine Book No. 3
Chad Robertson
254,67 TL
Site Fiyatı: 254,67 TL
Larousse Gastronomique
Joel Robuchon
703,17 TL
Site Fiyatı: 703,17 TL
Baking and Pastry 3E : Mastering the Art and Craft
670,22 TL
Site Fiyatı: 670,22 TL
Nordic Cookbook
Magnus Nilsson
356,68 TL
Site Fiyatı: 356,68 TL
İpek Yolu Mutfağı : Ortadoğu ve Ötesinden Yemek Tarifleri : Ciltli
Sabrina Ghayour
90,00 TL
Site Fiyatı: 67,50 TL
Canapes : Victoria Blashford-Snell and Eric Treuille
Eric Treuille
112,00 TL
Site Fiyatı: 112,00 TL
Flavor Matrix : The Art and Science of Pairing Common Ingredients to Create Extraordinary Dishes
James Briscione
219,74 TL
Site Fiyatı: 219,74 TL
Mezze Cookbook : Sharing Plates from the Middle East
Salma Hage
254,26 TL
Site Fiyatı: 254,26 TL
Tu Casa Mi Casa : Mexican Recipes for the Home Cook
Enrique Olvera
305,22 TL
Site Fiyatı: 305,22 TL
East : 120 Vegetarian and Vegan Recipes from Bangalore to Beijing
Meera Sodha
203,82 TL
Site Fiyatı: 203,82 TL
Tartine : A Classic Revisited: 68 All-New Recipes + 55 Updated Favorites
Chad Robertson
292,99 TL
Site Fiyatı: 292,99 TL
MasterChef Junior Cookbook
Clay McLachlan
146,42 TL
Site Fiyatı: 146,42 TL
Dünya Mutfak Kültürleri
Nilüfer Şahin Perçin
68,00 TL
Site Fiyatı: 68,00 TL
Emma Teyze’nin Kitabı : Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı : Ciltli
Elvan Uysal Bottoni
85,00 TL
Site Fiyatı: 68,00 TL
Tartine Bread
Chad Robertson
292,99 TL
Site Fiyatı: 292,99 TL
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit
3 Taksit